Alisher Navoiy mualliflik korpusi uchun ijodkor uslubi tadqiqi masalasi: Alisher Navoiy mualliflik korpusi uchun ijodkor uslubi tadqiqi masalasi - G‘ulomova, Nargiza (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya: Azal-azaldan matnlarni lingvistik tahlil qilish jarayoniga asosiy filologik masala sifatida qarab kelingan bo‗lib, bu vazifani yillar davomida insonlar amalga oshirib kelishgan. Bugungi kunga kelib zamonaviy texnologiya rivojlanishi natijasida ko‗plab rivojlangan davlatlarda lingvistik tahlil jarayonlari avtomatlashtirilmoqda. Maqsadga erishishda nafaqat filologlar, balki informatik va dasturchilarning ham o‗rni beqiyos. Maqolada Alisher Navoiyning ijodi va uning so‗z qo‗llash uslubi tadqiq etilgan.