Uzbek Treebanking; Dependency Relations and Formalisms: Uzbek Treebanking; Dependency Relations and Formalisms - Raximboyeva, Xulkar (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada grammatik bog‗lanishlar, ularni shakllantirishdagi umumiy lingvistik tushunchalar haqida yoritilgan va aynan o‗zbek tilidagi gaplarni yaratilgan korpus sistemasida annotatsiyalash yoki tahlil qilish misollariga to‗xtalib o‗tilgan