Turkiy tillar oilasiga mansub o‘zbek va qirg‘iz tillarida elektron tarjimaning lingvo-matematik modelini ishlab chiqish: Turkiy tillar oilasiga mansub o‘zbek va qirg‘iz tillarida elektron tarjimaning lingvo-matematik modelini ishlab chiqish - Nazirova, Elmira; Uzakova, Mamura; Boymurodov, Farrux; Xolmo‘minov, Yusuf (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamon talabi bo‗lgan elektron tarjimaning asoslari, ya‘ni elektron tarjimaning aniq va sifatli bo‗lishiga xizmat qiluvchi morfologik tahlil, lingvo-matematik va matematik modellar keltirilgan. Bundan tashqari keltirilgan matematik ifoda va modellarga asoslanib misollar ham keltirilgan, hamda elektron tarjimaning so‗z bosqichidagi sxemasi ham keltirilgan.