Teskari aloqaga ega bo‘lgan ikki tilli elektron tarjimani amalga oshiruvchi qirg‘iz va qoraqalpoq tillarining lingvo-matematik modeli: Teskari aloqaga ega bo‘lgan ikki tilli elektron tarjimani amalga oshiruvchi qirg‘iz va qoraqalpoq tillarining lingvo-matematik modeli - Raufov, Rufat (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ikki tilli qirg‗iz va qoraqalpoq tillarida elektron tarjimani amalga oshirishga xizmat qiluvchi lingvo-matematik modellar ishlab chiqilgan. Xususan, qirg‗iz va qoraqalpoq tillarida so‗z yasalishing sxemasi, lingvo-matematik va matematik modellari keltirilgan. Morfologik tahlil bosqichlari hamda bu bosqichlarni aniq misollar bilan izohlangan qismi ham keltirilib o‗tildi. Mavzuimizning dolzarbligi elektron tarjima kompyuter lingvistikasining eng muhim vazifalaridan biri ekanligi va globallashuv sharoitida axborotlashgan jamiyatining kundalik hayotida muhim rol o‗ynashi bilan tasdiqlanadi