Kompyuter tarjimasi uchun olmosh so’z turkumining ingliz - o’zbek yo’nalishidagi tahlili va matematik modellari: Kompyuter tarjimasi uchun olmosh so’z turkumining ingliz - o’zbek yo’nalishidagi tahlili va matematik modellari - Muftah, Muftah; Bekova, Vazira; Sirojiddinova, Muharram (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya: maqolada mashina tarjimasini yaratish yo‗nalishlari, muammolari va ularni hal qilish usullari bayon etilgan. O‗zbek va ingliz tillaridagi olmosh so‗z turkumlarining yangi matematik model qurish, so‗zlardagi qo‗shimchalarni tahlil qilish hamda yangi matematik modelini qurib shu o‗zbek tilidagi so‗zlarni yangi matematik modellarini ingliz tilidagi so‗zlarning yangi matematik modellari bilan moslashtirish masalasi muhokama qilinadi.