Riman-Liuvil kasr tartibli integrallarini 3-tartibli splayn yordamida yaqinlashtirish: Riman-Liuvil kasr tartibli integrallarini 3-tartibli splayn yordamida yaqinlashtirish - Islamov, Erkinjon (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. 3-tartibli splayn yordamida chap va o‗ng tomonli Riman-Liuvil kasr tartibli intgerallarini hisoblash uchun sonli algoritmlar. Integral osti funksiyalar uchinchi darajali splayn yordamida interpolyatsiya qilinadi. Yaqinlashtirish algoritmlari yordamida olinganlar natijalar uchun xatolarni baholash keltirilgan. Kasr tartibli integrallarni raqamli hisoblashga misollar keltirilgan.