Sun’iy intellektdan foydalanib yo‘llardagi tirbandlilarni baholash bosqichlari va algoritmlari: Sun’iy intellektdan foydalanib yo‘llardagi tirbandlilarni baholash bosqichlari va algoritmlari - Eshtemirov, Bunyod1,; Axatov , Akmal (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Shahar yo‗l tarmoqlarining tobora murakkablashishi transport tirbandligini baholashning samarali usullarini talab qiladi. Sun‘iy intellekt tirbandlik darajasini bashorat qilish uchun ma‘lumotlarga asoslangan yondashuvlardan foydalanish orqali istiqbolli yechimlarni taklif qiladi. Ushbu tadqiqot ishi yordamida yo‗l transportini baholashda ishlatiladigan qadamlar va algoritmlarning to‗liq ko‗rinishini beradi. Biz har bir qadamda tegishli algoritmlarni aytib, ma‘lumotlarni to‗plash, oldindan ishlov berish, xususiyatlarni ajratib olish, model tanlash, o‗qitish, bashorat qilish, baholash va joylashtirish bosqichlarini muhokama qilamiz. Ushbu tadqiqot orqali biz aniq va real vaqtda tirbandlikni baholash uchun sun‘iy intellektdan foydalanishning murakkab jarayonini yoritishni maqsad qilganmiz.