Tibbiy tashxis qilish masalalari uchun chumoli algoritmini qo’llash modeli: Tibbiy tashxis qilish masalalari uchun chumoli algoritmini qo’llash modeli - Klicheva, F.G.; Eshboyev, E.A. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Hozirgi kunda tashxislash ko'plab sohalarda, jumladan, tibbiyot, muhandislik, moliya va boshqalarda muhim rol o'ynaydi. Mazkur maqolada tibbiy tashxis qilish uchun sun‘iy intellektning zamonaviy optimallashtirish algoritmlaridan biri - chumoli algoritmidan foydalanish modeli keltirilgan.