Jamoaviy elektron raqamli imzo: Jamoaviy elektron raqamli imzo - Raufov, Rufat; Akmuradova, Anora (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Har qanday yozma xat yoki hujjatning oxirida shu hujjatni tuzuvchisi yoki tuzish uchun javobgar boʼlgan shaxsning imzosi boʼlishi tabiiy holdir. Bunday holat odatda quyidagi ikkita maqsaddan kelib chiqadi. Birinchidan, maʼlumotni olgan tomon oʼzida mavjud imzo namunasiga olingan maʼlumotdagi imzoni solishtirgan holda shu maʼlumotning haqiqiyligiga ishonch hosil qiladi. Ikkinchidan, shaxsiy imzo maʼlumot hujjatiga yuridik jihatdan mualliflikni kafolatlaydi.