Web serverlarda python tılıdan foydalanıb ddos hujumını anıqlash va kamaytırısh.: Web serverlarda python tılıdan foydalanıb ddos hujumını anıqlash va kamaytırısh. - Rahmatov, Furqat; Xolmo‘minov , Oybek (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Kalit so‘zlar: DDoS, tarmoq elektron resurslari, botnet, mashinali o‗qitish, axborot xavfsizligi. O‗zbekiston Respublikasida Telekommunikatsiya tarmoqlari va aloqa kanallaridagi tezkor-qidiruv tadbirlari tizimining kiberxavfsizligini ta'minlashga qaratilgan qonun qabul qilinganidan so‗ng, kompyuter tarmoqlari va web serverlar xavfsizlikni oshirish va xavfsizlikni ta'minlashni takomillashtirishga e'tibor qaratilmoqda. Bunda, DDoS (Distributed Denial of Service) hujumlarining aniqlanishi va ularni kamaytirish tarmoq administratorlari uchun asosiy vazifalardan biri bo‗lgan. Python dasturlash tili DDoS hujumlarini aniqlash va ularni kamaytirish jarayonini avtomatlashtirishda kuchli vosita bo‗lib, shuning uchun bu maqolada "Web Serverni Python Yordamida DDoS Hujumini Aniqlash va Kamaytirish" mavzusiga duch kelayotgan bir nechta yo‗llar ko‗rib chiqiladi.