Sun’iy intellekt modelini qurishda ma’lumotlarni tozalash bosqichi tahlili: Sun’iy intellekt modelini qurishda ma’lumotlarni tozalash bosqichi tahlili - Rashidov, Akbar; Madaminjonov , Akbar (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Ma‘lumki bugungi kunda ko‗plab muammolarning eng optimal yechimi sifatida qaralayotgan sun‘iy intellekt texnologiyalari ma‘lumotlarga asoslanadi. Boshqacha so‗z bilan aytganda, sun‘iy intellekt texnologiyalari beradigan qarorlarning aniqliligi o‗quv ma‘lumotlari sifatiga bog‗liq. Haqiqiy dunyoda ma‘lumotlar to‗plami odatda o‗zida turli anomoliyalarni saqlashi mumkin. Shuning uchun sun‘iy intellekt algoritmlaridan foydalanishdan oldin ma‘lumotlar ustida bajariladigan muhim amallardan biri bu ma‘lumotlarni tozalash bosqichlaridir. Ushbu maqolada ma‘lumotlarni tozalash jarayoni tahlili keltirilgan bo‗lib, ma‘lumotlarni tozalash jarayonida nimalarga e‘tibor berilishi lozimligi haqida firk mulohazalar yuritiladi.