Sun’iy intellekt texnologiyalarini masofaviy ta’lim jarayoniga tadbiq etish va uning afzalliklari: Sun’iy intellekt texnologiyalarini masofaviy ta’lim jarayoniga tadbiq etish va uning afzalliklari - Medаtov Аsilbek; Erаliyev Humoyun (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
So‗nggi yillarda zamonaviy texnologiyalar masofaviy ta‘lim tizimi arxitekturasini tubdan o‗zgartirib yubordi. Masofaviy ta‘lim tizimi faoliyatiga sun‘iy intellekt texnologiyasining kirib kelishi esa mazkur jarayonlarni yanada tezlashtirdi. Dunyoning rivojlangan yetakchi ta‘lim muassasalari allaqachon sun‘iy intellekt texnologiyasini o‗z faoliyatining turli yo‗nalishlariga integratsiya qilib ham ulgurdi. Sun‘iy intellekt texnologiyasi professor-o‗qituvchi va talabalarning chinakam ko‗makchisiga aylandi. Ular dars mashg‗ulotlari davomida bevosita sun‘iy intellekt texnologiyasidan foydalanishni boshlashdi.