Prospects Articles and Theses of the International of Applied Mathematics Scientific and Practical Conference Karshi state university 24-25 may, 2024 y. Sun’iy intellekt etikasi va havfi: Prospects Articles and Theses of the International of Applied Mathematics Scientific and Practical Conference Karshi state university 24-25 may, 2024 y. Sun’iy intellekt etikasi va havfi - Nugmanova, Movludaxon (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Hozirgi kunda sun‘iy intellektdan (SI) deyarli barcha soxa mutaxassislari foydalanib kelishmoqda va SI hayotimizning bir bo‗lagiga aylanib bormoqda desam maqsadga muvofiq bo‗ladi. Sun'iy intellekt haydovchisiz mashina boshqarish, sog‗liqni saqlash, ommaviy axborot vositalari, moliya, ishlab chiqarish va internet xizmatlari kabi ko‗plab sohalarda qo‗llanilmoqda. Sun‘iy intellektning keng qo‗llanilishi samaradorlikni oshiribgina qolmay ayrim soxalarda noqulayliklar keltirmoqda. Ushbu maqolada SI orqali kelib chiqqan axloqiy xavf va muammolarni umumlashtirish va tahlil qilish, turli tashkilotlar tomonidan e'lon qilingan axloqiy ko‗rsatmalar va tamoyillar, SIda axloqiy