Videokuzatuv tizimlari ma’lumotlarini sun’iy intellekt yordamida tahlil qilish: Videokuzatuv tizimlari ma’lumotlarini sun’iy intellekt yordamida tahlil qilish - Bekmirzayeva, M.Sh. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Zamonaviy videokuzatuv tizimlarini ma‗lumotlarni qayta ishlashning intellektual texnologiyalarisiz tasavvur qilib bo‗lmaydi, ular real vaqt rejimida nafaqat individual tasvirlarni, balki dinamik voqealar va sahnalarning butun ketma-ketligini ham tahlil qilish imkonini beradi. ―Sun‘iy intellekt‖ — Mahalliy va xorijiy ishlab chiqaruvchilar ushbu turdagi yechimlarning yagona majmuasini taklif qilishdi. Biroq, bu sohada terminologik birlikning yo‗qligi ko‗pincha mijozlar va tizim integratorlarini qiyin ahvolga solib qo‗yadi, bu har bir aniq holatda optimal yechimni tanlashni qiyinlashtiradi.