uzjurnal.uz platformasida ilmiy nasharlarning bibliografik va referativ elektron bazasini tuzish dasturi: uzjurnal.uz platformasida ilmiy nasharlarning bibliografik va referativ elektron bazasini tuzish dasturi - Nazirova, E.Sh.; Erkinov , Sh.Sh; Hojiyev , S.A. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Hozirgi kunda turli sohalar bo‘yicha ilmiy faoliyatni rivojlantirish, olimlar, ilmiy izlanuvchilar tomonidan yozilgan ilmiy natijalarni nufuzli ilmiy jurnallarda chop etish, ularning xalqaro platformalardagi ilmiy ko‘rsatkichlari (h-index) ni oshirib borish muhim vazifalardan biri hisoblanadi. Ushbu vazifadan kelib chiqgan holda hozirgi kunda xalqaro platformalarda olimlar tomonidan olib borilayotgan ilmiy izlanishlar natijalari chop etilib ularning tahlil jarayonlari xalqaro olimlar tomonidan samarali amalga oshirilib kelinmoqda.