"Tibbiy tasvirlarini segmentatsiya qilishda yangi konvolyutsion nneyron tarmog’i: arxitekturasi, usullari va qo’llanilishi tahlillari: "Tibbiy tasvirlarini segmentatsiya qilishda yangi konvolyutsion nneyron tarmog’i: arxitekturasi, usullari va qo’llanilishi tahlillari - Rustamov , Sh.S (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. U-Net (U shaklidagi tarmoq) konvolyutsion neyron tarmog'i arxitekturasi tibbiy tasvirlarni tahlil qilish va samarali segmentatsiya qilishda inqilobiy ahamiyatga ega bo‘lgan uslub hisoblanadi. 2015 yilda Olaf Ronneberger va boshqalar tomonidan ishlab chiqilgan U-Net neyron tarmoqlaridan foydalanish tibbiy tasvirlar bilan ishlashda standart vositaga aylanib ulgurdi. Ushbu maqola uning ishlashi, samaradorligi va biotibbiy tasvirlarini segmentatsiya qilish muammolariga qo'llanilishi haqida ma'lumot beradi. Biz ushbu yangi tarmoq tarmoq qo'llaydigan usullarni, hal qiladigan muammolarini va yuqori segmentatsiya aniqligiga erishish yo‘llarini o'rganamiz. Shuningdek, uning yutuqlari va kelajakdagi istiqbollari haqida muhokama yuritamiz.