Qishloq xo‘jaligida begona o‘tlarni aniqlash va tasniflash uchun ishlatiladigan sensorlar va sun’iy intellekt usullari: Qishloq xo‘jaligida begona o‘tlarni aniqlash va tasniflash uchun ishlatiladigan sensorlar va sun’iy intellekt usullari - Uteuliev, Niyetbay; Djaykov, Gafur; Dauletnazarov, Jaksilik (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu ishda begona o‗tlarni aniqlashda mashinali o‗qitish va chuqur o‗qitishning turli usullari, begona o‗tlar tasvirlarini to‗plashta ishlatiladigan kameralar, sensorlar va so‗nggi yillarda ushbu sohadagi tendentsiyalarni umumlashtiradi.