Boshlang‘ich ma`lumotlar asosida hisoblanadigan regressiya tenglamasi va korrelyatsiya koeffitsienti hisoblash.: Boshlang‘ich ma`lumotlar asosida hisoblanadigan regressiya tenglamasi va korrelyatsiya koeffitsienti hisoblash. - Xurramov, I.D.,; Bozorov, A.A.,; Raufov, R.U. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
To‗g‗ri chiziqli regressiya tenglamasi korrelyatsion bog‗lanishning eng umumiy tavsifi hisoblanadi. Bu holda natijaviy va omil belgilari orasidagi bog‗lanish to‗g‗ri chiziqli funktsiya deb qaraladi, ya`ni y=a+bx.