Jismning markaziy konservativ kuch ta’sirida vakuumdagi harakatining matematik modeli: Jismning markaziy konservativ kuch ta’sirida vakuumdagi harakatining matematik modeli - Abduqodirov, A.T.; DJabbarov, M. S.,; Ibragimova, F. M. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Ma‘ruzada jjismning Yerning tortishish maydoni ta'sirida vakuumdagi harakatini matematik modellashtirish qaralgan. Tegishli differentsial tenglamalarni yechish orqali harakat qonuni, tezlik va tezlanish uchun formular olingan. Ma‘ruzada keltirilgan formulalardan Yer yuzidan ancha balandda joylshgan ob'ektlarning harakati bilan bog‗liq muhandislik hisoblarini aniqlashtirishda foydalanish mumkin.