Manba ta’siri va o‘zgaruvchan zichlikka ega divergent diffuziya jarayonini ifodalovchi parabolik tenglama uchun Koshi masalasining yechimlari sifat xossalari: Manba ta’siri va o‘zgaruvchan zichlikka ega divergent diffuziya jarayonini ifodalovchi parabolik tenglama uchun Koshi masalasining yechimlari sifat xossalari - Karimov, M.M (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
tenglama o‗zgaruvchan zichlikka ega, manba ta‘siriga bor, divergent diffuziya jarayonini ifodalovchi parabolik tenglama. Bu yerda sonli parametrlar, izlanayotgan nomanifiy yechim, chegaralangan, uzluksiz, nomanfiy funksiya. (1) tenglama buziluvchi tenglama bo‗lib, yoki bo‗lganda klassik ma‘noda yechimga ega bo‗lmaydi. Bu holda (1), (2) masalaning yechimini sinfda umumlashgan yechim sifatida qaraladi va bu yechim (1) tenglamani integral ayniyat ma‘nosida qanoatlantiradi. (1) tenglama ko‗plab tabiatda uchraydigan tabiiy jarayonlarni ifodalaydi. (1), (2) masalani parametrlarining xususiy hollarida ko‗plab mualliflar tomonidan o‗rganilgan [1-15]. Ular masalaning global yechimi mavjudligi, front uchun baho va sonli yechimlarini olishgan hamda tahlil qilishgan.