Ziddiyat sharoitida qarorlar qabul qilishda o‘yinlar nazariyasi elementlari: Ziddiyat sharoitida qarorlar qabul qilishda o‘yinlar nazariyasi elementlari - Ruzimurodova, L. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
O‗yinlar nazariyasining asoschi Djon fon Neyman deb tan olingan. Bu nazariyaning matematik asoslari va qo‗llanishi birinchi bor 1944-yilda chop etilgan Djon fon Neyman va Oskar Morgenshternlarning «Теория игр и экономическое поведение» (Theory of Games and Economic Behavior) kitobida yoritilgan. Djon Forbs Nesh (John Forbes Nash, 13-iyul 1928-yil tug‘.) — amerikalik matematik, o‘yinlar nazariyasi bo‘yicha yetakchi mutaxassis. Djon Nesh 1994-yilda «За анализ равновесия в теории некооперативных игр» mavzusidagi tadqiqodi uchun iqtisod bo‗yicha Nobel mukofotini olgan.