Мураккаб шаклдаги юпқа пластинанинг термо-электро-магнит-эластиклигининг математик модели ва хисоблаш алгоритми: Мураккаб шаклдаги юпқа пластинанинг термо-электро-магнит-эластиклигининг математик модели ва хисоблаш алгоритми - Нуралиев , Фахриддин; Мирзаахмедов, Мухаммадбобур; Тожиев, Нуриддин (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада Гамильтон-Остроградский вариацион тамойили асосида, Киргоф-Ляв гипотезасидан фойдалиниб потенциал ва кинетик энергияни вариацион кўриниши ҳамда ташқи кучлар иши вариацияси аниқланади. Геометрик чизиқли шаклда Коши ва Дюамел- Нейман муносабатлари, Гук қонуни, Лоренц кучи, пластинанинг деформацион кучланиш ҳолатига термо-электро-мангнит-эластиклик таъсирлари кўрилди. Натижада хусусий ҳосилали дифференциал тенгламалар системаси ва чегаравий ҳамда бошланғич шартлар кўринишидаги математик модель олинади ва хисоблаш алгоритми ишлаб чиқилди.