Elektr energiyasini uzatish xarajatlarini minimumlashtirishning stoxastik modeli va algoritmlari N.U. Uteuliev,: Elektr energiyasini uzatish xarajatlarini minimumlashtirishning stoxastik modeli va algoritmlari N.U. Uteuliev, - Uteuliev, N.U.; Orinbaev, A.B. (MODERN PROBLEMS AND PROSPECTS OF APPLIED MATHEMATICS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu ishda stoxastik model yordamida elektr energiyasi yo‗qotishlari bilan bog‗liq bo‗lgan xarajatlarni minimumlashtirish masalasi qaraladi. Bunda elektr energiyasiga bo‗lgan talab, modelda tasodifiy parametr bo‗lib xizmat qiladi. Masalani yechish uchun ikkilik gradient va stoxastik kvazigradient metodlaridan birgalikda foydalaniladi