ELASTIK QOVUSHQOQLIK NAZARIYASINING MASALALARI - Eshqarayeva, Norxo (International Scientific and Practical Conference on Algorithms and Current Problems of Programming, 2023)
Ushbu maqola yupqa plastinkaning elastik qovushqoq holatini matematik modellashtirish masalalini urganishga qaratilgan bo‘lib, Elastik qovushqoqlik nazariyasining ayrim masalalarini Vol’terra tipidagi chiziqli integral tenglamalar yoki ularning sistemalarini yechishga keltirish orqali sonli natijalar olingan va aniq yechimlar bilan taqqoslangan.