FAZALARARO KATALIZ USULIDA ALIFATIK KARBON KISLOTALAR FTALIMIDOMETIL EFIRLARI SAMARALI SINTEZI - To‘rayev , Sherzod; Yuldasheva , Muxabbat (Theoretical and experimental chemistry and modern problems of chemical technology, 2023)
Dekan, miristin, palmitin, stearin kislota tuzlari bilan xlormetilftalimid reaksiyasi 4,4’-diatsetildibenzo-18-kraun-6 ishtirokida fazalar aro kataliz usulida olib borilib, yuqori 82-87 % unumlar bilan karbon kislotalarining tegishli murakkab efirlari sintez qilindi. Ftalimidometil efirlarning tuzilishi xromatomass, IQ-spektori yordamida isbotlandi.