MONOXLORSIRKA KISLOTASINING BUTIL EFIRINI PIRIDIN BILAN REAKSIYALARINI O’RGANISH. - Kamolitdinova , G; Bo’rixonov , B; Xoliqov, T; Tojimuhamedov, H (Theoretical and experimental chemistry and modern problems of chemical technology, 2023)
Алкиллаш ва ациллаш реакциялари натижасида молекуланинг таркибига алкил ва ацил гуруҳлар киритилади ва бунинг натижасида молекула таркибида электрон зичлик қайтадан тақсимланади, модданинг физик-қимёвий хоссалари сезиларли ўзгариши кузатилади.