GEKSAMETILENTETRAMIN p-METOKSIFENILATSETATOXLORID SINTEZI - Jo‘rayev , Ruzimurod; Choriyev , Azimjon; Eshqulov , Bekzod (Theoretical and experimental chemistry and modern problems of chemical technology, 2023)
4-metoksifenilxloratsetatning turli aminlar bilan reaksiyalari nukleofil almashinish reaksiyasi bo’lib, bu reaksiyalar erituvchining suyuqash haroratida oddiy sharoitda borishi aniqlandi. Uchlamchi aminlarning reaksiyaga kirishish qobiyatini o’rganish uchun uratropin tanlab olindi va uning 4-metoksifenilxloratsetatning 1:1 nisbatda reaksiya olib borildi va mahsulotlar ajratib olindi.