KUZGI BUG‘DOY URUG‘LARIDA BENTONIT GILLARI BILAN QOBIQLASH MEYORLARINI VA SUG‘ORISH TARTIBLARINING 1000 DONA DON MASSASIGA TA’SIRI. - Tog‘ayeva, Xolida (Theoretical and experimental chemistry and modern problems of chemical technology, 2023)
Maqolada Qashqadaryo viloyatining och tusli bo‘z tuproqlari sharoitda kuzgi bug‘doy navlari 1000 dona don massasiga bentonit gillarining meyorlari va sug‘orish tartiblarini ta’siri o‘rganilgan va tahlil qilingan. Tahlillarda sug‘orish oldi tuproq namligi CHDNS ning 75-80-70% sug‘orilgan variantlarda kuzgi bug‘doyning «Shukrona» va «Turon» navlari urug‘larini 40; 50 kg/t bentonit gillari bilan qobiqlab ekish meyori qo‘llanganda, 1000 dona don massasi 42 va 52 g. ni tashkil etgan holda yuqori va sifatli don hosil yetishtirish ta’minlanadi.